Mukava, notta hölkkärin sivuilla kävijöistä löyty "toine luku taitone?" ja tämä osas laittaa hallituksen esitykseenkin linkin.

Molen pessimisti (se ei pety) ja realisti (vaalivuonna poliitikot lupaa yheksän hyvää ja kymmenen kaunista). Tuo Valtiovarainvaliokunnan mietintö 59/2010 vp antaa tullille ja verottajalle vapaan tulkinnan arvonlisäverottaako vaiko eikö (ja pessimistinä tiedän, notta verottahan ne!): kohta "Kriisialueelta muuttavan autoveron alennus", 6. kappale:

"Valiokunta huomauttaa lisäksi siitä että, kun auto hankitaan Suomesta täällä käytettäväksi, arvonlisävero on maksettava normaalisti Suomeen."

Minun (ja varmaan tullin & verottajankin) lukutaidon mukaan _jatkossa on maksettava ALV_, joka vuoden päästä lienee jo 25%. Vaalivuoden jälkeen poliitikot voi sitten sanoa virkakoneiston tulkitsevan heidän hyvää ajatustaan väärin...

Lisäksi viidennessä kappaleessa läyhyparkit siirretään historiaan:

"Tarkoitus on ollut, että muuttoajoneuvoa voisi säilyttää uuden säännöksen mukaan vain Suomessa - ei siis ulkomailla, vaikka auto olisi hankittu sieltä...."

Kertokaa ny joku, että mää oon väärässä; eli että osaan lukee, muttoon ymmärtäny noitten ylläolevien tekstien vaikutukset väärin!

In the service of peace