”Olen 55-vuotias logistiikka-alan ammattilainen Joensuusta. Rauhanturvaamishistoriani käynnistyi reilut kolme vuosikymmentä sitten Namibiasta ja sen jälkeen tuli heitettyä pari muutakin keikkaa sotilaallisessa mielessä ja siitä vielä muutama siviilikeikka päälle.

Alun perin liityin Pohjois-Karjalan Sinibaretit ry:n (nyk. Pohjois-Karjalan Rauhanturvaajat ry) jäseneksi vuonna 1990 ja olen jo pitkään toiminut Hölkkäri On Web ry:n hallituksessa ja viimeiset puolitoista vuotta myös Suomen Rauhanturvaajaliiton hallituksen jäsenenä. Syksyllä olen jälleen Hölkkäri On Web ry:n ehdokas liiton varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi. Joensuulaisena ja pohjoiskarjalaisena toisin itäistä ja pohjoista ulottuvuutta liiton puheenjohtajistoon.

Toimiessani liiton hallituksessa olen ehdottanut muun muassa toimikausien rajaamista niin hallitukseen kuin varapuheenjohtajistoon. Vaihtuvuudella taattaisiin se, että liiton johdossa tulisi esiin uusia ajatuksia. Vaihtuvuus takaisi myös tietynlaisen demokratian toteutumisen, koska toimikaudesta toiseen johtopaikoilla olleiden henkilöiden olisi vaikka kahden kauden jälkeen oltava yhden kauden verran sivussa. Tämä myös aktivoisi jäsenyhdistyksiä, koska vaihtuvuus toisi uudenlaisia vaikutusmahdollisuuksia myös pienemmille yhdistyksille ja myös nuoremman polven tekijöille, joita sekä yhdistykset ja liitto tarvitsevat jatkossa toiminnan pyörittämiseen.

Olen ehdolla liiton varapuheenjohtajaksi paitsi tuodakseni vaihtuvuutta varapuheenjohtajistoon, myös vahvistaakseni liiton hallituksessa vastuualueellani olevaa kansainvälistä toimintaa. Erityisesti Pohjoismainen yhteistyö on meille tärkeää ja se tulee tiivistymään entisestään nyt kun olemme Naton jäsenmaa ja jossain vaiheessa myös Ruotsi pääsee liittymään mukaan. Kansainvälisissä yhteistyökokouksissa edustajat kuuluvat kautta linjan maansa puheenjohtajistoon, joten valinta varapuheenjohtajaksi antaisi lisää painoarvoa myös Suomen Rauhanturvaajaliiton edustajalle.”

KUKA?

Nimi: Pasi Soikkeli

Ikä: 55 vuotta

Asuu: Joensuussa

Ammatti: Logistiikka-alan asiantuntija

Sotilasarvo: Reservin sotilasmestari

RT-palvelus: Namibia 1989-90, Kroatia 1992-93 ja Bosnia 1996-97

Siviiliriisinhallinta: UNMIK 2000-04, ONUB 2005-07, UNIFIL 2007-08, EUMM Georgia 2008-12

Kansainvälinen pelastustoiminta: EUPCT teamin TAST-asiantuntija Kuubassa 11/2022 (kuva)

Tehtävät: Suomen Rauhanturvaajaliiton hallituksen jäsen 2022-2023, Hölkkäri On Web ry:n hallituksen jäsen.

Ehdolla: Suomen Rauhanturvaajaliiton varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi.

Muuta: Oli ehdolla Suomen Rauhanturvaajaliiton varapuheenjohtajaksi myös vuonna 2022, mutta hävisi äänestyksessä Esko Hakuliselle.

In the service of peace