Suomi haluaa jatkaa YK:n UNIFIL-operaatiossa vuoden 2018 jälkeenkin. Kuva: Markus Malila/Puolustusvoimat

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsittelivät maanantaina 25. syyskuuta kansainvälistä kriisinhallintaa koskevia kysymyksiä.

Suomi jatkaa aktiivista osallistumistaan kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon painopisteiden mukaisesti. Suomi osallistuu tällä hetkellä 11 sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon yhteensä noin 500 sotilaalla ja 20 siviilikriisinhallintaoperaatioon noin 130 asiantuntijalla. Eniten suomalaisia sotilaita on YK:n UNIFIL-operaatiossa Libanonissa sekä koulutusoperaatiossa Irakissa.

Kokouksessa linjattiin, että Suomi valmistautuu jatkamaan osallistumista Libanonin UNIFIL-operaatiossa vuoden 2018 jälkeen ja että Suomi lopettaa osallistumisensa Bosnia-Hertsegovinan EUFOR Althea -operaatiossa 31.3.2018.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta saivat lisäksi tilannekatsauksen EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan sekä puolustusyhteistyön kehittämisestä.

Asiasta tiedotti Valtioneuvosto verkkosivuillaan.

In the service of peace