Liiton tuleva puheenjohtaja Heikki Holma. (Kari Vilkko)
 

Suomen Rauhanturvaajaliiton sääntömääräinen syyskokous järjestettiin tällä kertaa Turussa. Varsinaisessa kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio ensi vuodeksi. Merkittävimpänä tapahtuma oli eron myöntäminen nykyiselle puheenjohtajalle Heikki Pietilälle ja hänen jäljellä olevaksi kaudeksi uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kenraalimajuri evp. Heikki Holma. Pääesikunnan kansainvälisen osaston päällikkönä toiminut Holma jäi vuoden vaihteessa eläkkeelle. Liiton hallituksessa tapahtui myös melkoinen rotaatio. Hallitukseen valittiin peräti 6 uutta jäsentä. Hallituspesti on kaksivuotinen. Hölkkäri On Web ry:n Pasi Turkki on yksi uusista hallituksen hiutaleista.

 


Urotöistään palkitut rauhanturvaajat. (Kimmo Wirén)
 

Lipunnostoa ja näyttelyä

Kokousviikonloppu alkoi upeassa auringon paisteessa Aurajoen rannalla. Lipunnoston yhteydessä Suomen Rauhanturvaajaliitto jakoi huomionosoituksia. Vuoden 2004 lopussa Halikossa tapahtuneen bussiturman kuusi matkustajaa ja linja-autoa kuljettanut palkittiin urotöistään onnettomuuden pelastustöissä. Kuusi rauhanturvaajaa oli matkalla pikavuorossa Turkuun, kun bussi ajautui vaikeissa olosuhteissa jokeen. Palvelusvapaalla olleet rauhanturvaajat toimivat pelastustöiden aloittajina ja huolehtivat muista matkustajista. Rauhanturvaajaliitto myönsi kunnostauneille 2. lk Rauhanturvaajaristit.
VPK-taloon oli pystytetty rauhanturva-aiheinen näyttely, joka palasi ajassa aina 50 vuotta taaksepäin. Samaisessa näyttelyssä oli myynnissä myös lukuisia rt-aiheisia julkaisuja.

 


Palkittuja hölkkäristejä. (Kari Vilkko)
 

Suosittu juhlaillallinen

Iltajuhlaan kerääntyi noin 230-päinen joukko rauhanturvaajia muutamine aveceineen. Juhlapuhujaksi Varsinais-Suomen Sinibaretit olivat saaneet Pääesikunnan päällikön kenraalimajuri Esa Tarvaisen. Hän kehui Rauhanturvaajaliittoa oikea-aikaisesta nimenmuutoksestaan, kertoi lukevansa Hölkkäri On Webiä ja kysyipä vielä koska Sinibaretti-lehti ajanmukaistaa nimensä.
Iltajuhlan viihteellisemmästä puolesta vastasi Porin Prikaatin ideoima ja toteuttama pukukavalkadi, jossa mannekiinit esiintyivät eri sotilasasuissa kautta Suomen (armeija)historian.
Ennen maittavaa illallista Liitto jakoi tunnustuksia ansioituneille jäsenilleen. Hölkkäriläisistä palkittuja olivat Pasi Soikkeli pohjoismaisella pronssisella ansiomitalilla, Seppo Kykkänen, Jari Nurmi ja Seppo Ylönen koristeltiin Liiton hopeisella ansiomerkillä.

 

In the service of peace