Paso3

Pasi Soikkeli on pukeutunut asianmukaisesti maanantain 1.4. suoritettavaan Camp Presidentin
avajaisjuhlallisuuksiin. 

 

Pitkään kulisseissa pidetty kiinteistökauppa voidaan viimein julkaista, kun Hölkkäri On Web ry kertoo ostaneensa Niinisalon varuskunnan kupeessa olevan harjoitustukikohdan, joka tunnetaan paremmin nimellä Camp President. Hölkkäri on jo pitkään ollut kiinnostunut oman campin hankinnasta tai rakentamisesta. Kun Niinisalosta tuli camp myyntiin, alkoi Hölkkärin hallituksessa tapahtua. 

- Meinattiin siinä poikain kanssa, että kyllähän tuo pitää ostaa pois. Ei sitä vaan viittitty heti jäsenille kertoa, kun paskamyrskyhän siitä olisi tullut ja camppi olisi jäänyt ostamatta. Toisaalta, ei tätä lähdetty millään tavalla salailemaankaan, kertoo Hölkkäri On Web ry:n puheenjohtaja ja Camp Presidentin kaliffi Pasi Soikkeli.

Soikkeli perustelee kiinteistökauppaa campin erinomaisella sijainnilla.

- Nyt kun olemme Natossa ja Niinisalo on osa DCA-sopimusta, tämähän on oikein mukava sijainti. Kaikenlisäksi järven rannalla.

Yhdistyksen talousvelho Timo Järvinen nikotteli ensialkuun ajatukselle, mutta lopulta hän sai kuin saikin aikaiseksi hyvän suunnitelman, miten tämä kaikki rahoitetaan.

- Tämähän on halpa, käytännössä ilmainen. Lainaa ei tarvitse ottaa juuri lainkaan. Kulut saadaan peittoon nostamalla jäsenmaksua ja myymällä kangasmerkkejä, kertoo Järvinen. 

Lisäksi yhdistys aikoo valjastaa Camp Presidentin portin ulkopuolisen alueen alueen alkuperäisväestön kaupankäynnille.

- Muutama riliaitoja CD- ja DVD-levyjä myyvää kauppiasta on jos soitellut ja kysellyt milloin voivat aloittaa, hehkuttaa Hölkkärin varapuheenjohtaja Christian Malino.

Camp Presidentin virallisia avajaisjuhlallisuuksia vietetään maanantaina 1. huhtikuuta kello 15 alkaen. Tuolloin Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg saapuu delegaatioineen paikalle.

- Suoritetaan juhlallinen lipunnosto, jonka jälkeen Stoltenberg kutsuu Hölkkärin virallisen evp. puheenjohtajan Tom Strengin kaikkien Nato-maiden rauhanturvaajayhdistysten edustajaksi. Strengin pulpetti sijaitsee tulevaisuudessa Naton päämajassa yhdessä Ruotsin Fredbaskereiden edustajan Halvor Börbelssonin kanssa, toteaa Soikkeli.

Virallisen lipunnoston jälkeen lämpiää sauna. Luvassa on kahden operatiivisen oluen sääntöä noudattava iltajuhla, mihin pääsevät Rauhanturvaajaliiton johdon jäsenet sekä ristuksen kalliin illallislipun ostaneet tavalliset pulliaiset. 

- Tilaisuudessa he voivat taas jakaa toisilleen kunniamerkkejä, kertoo Malino silminnähden innostuneena. 

 

 

In the service of peace